(Inval) Speaker bij JMS Hurry Up

Na een aantal keren te zijn benaderd om in te vallen als speaker bij JMS Hurry Up in Zwartemeer was het 24 september eindelijk raak! De wedstrijd JMS Hurry Up – Fiqas Aalsmeer stond op het programma en ik, als handballeek, mocht hierbij zijn. Een heel leuke ervaring bij een heel gastvriendelijke club!

Een avond waarin ik het verschil tussen handbal en voetbal heb mogen ervaren. Normaliter, bij voetbalwedstrijden, roep je eens in de zoveel tijd een keer een goal of wissel om, maar bij het handbal gaat het toch een tandje sneller. Gelukkig was Robert, de muziekman en secretaris van de club, ook aanwezig in de omroepkamer. Een man die eigenlijk alle handbalspelers kent (zowel thuis- als uitspelende ploeg) en mij precies kon vertellen hoe ik ze moest uitspreken. Namen als: Vaidas Trainavicius of Tomas Bernatavicius moet je natuurlijk wel in een fractie van een seconde uit kunnen spreken.
Het mooie aan handbal is dat wanneer er gescoord wordt, je de naam uitspreekt van de doelpuntenmaker en vervolgens alweer ziet dat de bal aan de andere kant weer in het net ligt. Het vergt dus wel het nodige schakelwerk als speaker. Daarnaast heb je de dweilpauzes en de time-outs van de team.

Mijn eerste ervaringen met het handbal hebben me positief verrast. Wellicht blijft het dan hier ook niet bij!
Overigens won JMS Hurry Up gemakkelijk met 30-22.

img_0540 img_0539

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*